Hoe help jij nieuwe medewerkers om zich thuis te laten voelen in de nieuwe werkomgeving?

Geschreven door NovaGo on Nov 14, 2018 8:51:57 AM


We doen er van alles aan om de juiste medewerkers te selecteren. In het selectieproces wordt uitgebreid rekening gehouden met trendy termen als zelfstarter, innovatief en initiatiefrijk. Dit is anders in vergelijking met een paar jaar terug, waar de medewerker een uitgebreid introductieprogramma kreeg en gaandeweg de organisatie, de nieuwe functie en de collega’s leerde kennen.

Activiteit Gericht Werken (AGW) 

Tegenwoordig is in veel organisaties Het Nieuwe Werken geïntroduceerd als werkplek concept: verschillende werkplekken, ieder met specifieke voorzieningen en kenmerken. Je kunt hierbij denken aan het type beeldscherm, het aantal collega’s om je heen, verstelbaarheid van het bureau, geschikt voor kortstondig werk of juist geschikt voor langduriger geconcentreerd werken en hoe druk de werkomgeving is. 

Je medewerkers zoeken steeds een werkplek die past bij het soort werk (activiteit) dat ze willen gaan doen. Geconcentreerd werken met een cappuccino; het kan in het GrandCafé of juist in een rustige Concentratieruimte. Zij kiezen de plek die past bij het soort werk dat ze willen gaan doen!

Nieuwe medewerkers

shutterstock_281735840 - Hello! Im new here 500px

Het goede nieuws eerst? Nieuwkomers accepteren over het algemeen veel sneller een kantoororganisatie die helemaal is ingericht op Activiteit Gericht Werken (AGW). Vanaf dag 1 worden ze ondergedompeld in de voordelen die dit met zich meebrengt en als vanzelfsprekend vinden zij de juiste werkplekken!

Maar er is ook een keerzijde aan het beginnersgeluk: het blijkt dat medewerkers die recent bij organisaties met een AGW werkplek concept aan de slag gegaan zijn het juist moeilijker vinden om ‘binding’ met hun nieuwe directe collega’s te krijgen. Deze kiezen immers ook dagelijks meerdere plekken om aan het werk te zijn. Daardoor is het lastiger om ze snel te leren kennen.

Beeld je eens in: je eerste werkdag in een enorm kantoor, waar je nog niet precies weet hoe alles werkt en nog weinig mensen kent. Klinkt vrij ‘koeltjes’ toch? Niet echt de ontvangst waar je warm van wordt. shutterstock_357372725 - Blozende smiley

Het smoelenboek was zo gek nog niet!?

Het eerdere smoelenboek, waar alle nieuwe collega’s met hun mooiste foto en aanvullende informatie in staan zijn helpen je nieuwe medewerker een stapje op weg. Maar is dat goed genoeg voor ze? Hoe fijn is het als ze vanaf dag 1 over een tool of app kunnen beschikken waarmee ze hun eigen collega’s in die nieuwe kantooromgeving kunnen vinden? Als ze dan rondkijken op de etage, kunnen ze ook nog alle collega's herkennen aan de hand van de foto’s in de app.

Thuis in de kantoorjungle

Vroeger had je een eigen afdeling en leerde je daarvandaan steeds meer collega’s kennen. Tegenwoordig zit je middenin de kantoorjungle en is de kans een stuk groter dan je je eenzaam gaat voelen. Dat is toch geen fijn gevoel op je eerste werkdag!

Ben je op zoek naar hulp bij het bezorgen van een thuisgevoel bij je medewerkers? Neem dan contact met ons op! Meer weten over de mogelijkheden met NovaGo? Download hieronder gratis onze brochure!

DOWNLOAD BROCHURE

Onderwerpen: Het Nieuwe Werken

Download de brochure

Recente Posts