De ideale werkplek, is digitaal!

Geschreven door NovaGo on Sep 24, 2018 8:57:34 AM

Breng jezelf eens terug naar je laatste vakantiebestemming. Was het het strand? Of bevond je jezelf vaak op 11 kilometer hoogte? Denk nu eens na over deze locatie als werkplek, zou dat voor jou goed kunnen werken?

Wat maakt een werkplek nu ‘ideaal’?

blog2-foto3Deze blog is geschreven op 11 kilometer hoogte, in een vliegtuig boven de Alpen. Je zou kunnen zeggen dat dit niet echt een ideale werkplek is, want er is geen wifi en geen comfortabel bureau. Daarnaast is het niet bepaald stil hier en heb ik geen keuze uit verschillende soorten koffie. Dit is toch verre van ideaal?

Toch werkt het voor mij en is de omgeving perfect voor het schrijven van een blog. De eenvoud van mijn iPad, geen andere afleiding en het vlieggeruis om mij heen zorgen voor een goede concentratie! Aan de andere kant moet ik nu niet een belangrijke presentatie in elkaar willen zetten, daarvoor is deze plek niet de juiste. 

Hoe werkt het 11 kilometer lager?

Het antwoord hierop is simpel: precies hetzelfde. Je werknemers hebben namelijk voor verschillende werkzaamheden een andere werkplek nodig. Toch zitten ze over het algemeen elke dag aan hetzelfde bureau, ongeacht de werkzaamheden die ze op dat moment aan het uitvoeren zijn. Iedereen heeft zijn eigen manier om zich te concentreren en het verschilt per persoon waar en hoe dit is. Speciale "stille" werkplekken bijvoorbeeld, kunnen voor de één heel goed werken, terwijl een ander zich er juist helemaal niet prettig bij voelt. De term ‘concentratie werkplek’ zorgt dus misschien nog voor de meeste verwarring, omdat deze plek niet voor iedereen hetzelfde is. Je werknemers moeten zelf ontdekken wat werkt voor hen en hierin moeten ze zelf de regie hebben. 

En de digitale werkplek? 

Eigenlijk is het veel belangrijker om na te denken over de digitale werkplek dan over de fysieke werkplek. Organisaties die hun medewerkers het maximale uit zichzelf willen laten halen, werken namelijk eerst aan een optimale digitale werkplek, want deze is essentieel om mensen te laten accelereren. Het maakt niet uit hoe ze verbonden zijn (wifi of 4G), als ze hun digitale werkplek maar in de directe nabijheid hebben. Ze moeten niet hoeven zoeken naar een werkplek met pc om in te loggen; ze klappen een laptop open en hebben de hele kantooromgeving bij (of in) de hand. Jouw bedrijf faciliteert met een diversiteit aan werkplekken en zij kiezen vervolgens de beste fysieke werkplek uit voor hun werkzaamheden.

NovaGo helpt je met het ontwerpen van de digitale benodigdheden en het ontsluiten van het gebouw aan de digitale werkplek! Zoek en vind de juiste werkplek of ruimte, rust, ruis of bruis, met of zonder directe collega’s in de directe omgeving. De beste koffie weet je toch ook te vinden?

Nog vragen over de ideale werkplek? Of over ons product? Neem hier contact met ons op of download onze gratis brochure!

DOWNLOAD BROCHURE

Download de brochure

Recente Posts